|
UFZG forum forum studenata Učiteljskog Fakulteta
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
chiara
|
Postano: sri lis 21, 2009 10:52 am Naslov: Arhiva i podjela podforuma |
|
|
zbog cega je nesto u arhivu a staro je samo od 9.mj. je to!
I kakva je to nova podjela podforuma PO? podjeljene su teme pogadanjem .. zasto nisu kao inace 1. 2. 3. apsolveentska? ovak se samo vise mora trazit i kopat a nisu infomacije drugacije za generaciji 05/06 od generacije 06/07..
Ovo je bas primjer kako funkcionira faks, nesto se promjeni kao za bolje a nit se pita ljude kojima bi to kao trebalo pomoc...
I usput generacija 05/06 je isto bolonja! |
|
| [Vrh] |
|
 |
Damir Poljak
Pridružen/a: 14. 06. 2008. Postovi: 244 Lokacija: Grubišno Polje
|
Postano: sri lis 21, 2009 2:26 pm Naslov: |
|
|
U arhivu se nalazi tema Metodika-prof.Sočo i kolegica koja je otvorila tu temu je postala stu 07, 2008. Kolegica koja je postala pitanje/odgovor u 9. mj. postavila je pitanje u temi koja ju zanima, nego da ponovno duplira istu temu i onda dolazi do zbrke.
Svaki prijedlog je dobrodošao i tema se može prebaciti u za to predviđenu kategoriju.
PO je podijeljen upravo tako kako je radi lakšeg snalaženja za starije studente tj. apsolvente. Ostavljena je generacija 05/06 jer još nisu svi od njih diplomirali i tu si pronalaze zajedničke teme tj. što napraviti kada se ne riješi sve u vrijeme dok su apsolventi i sl., a 06/07 su ovogodišnji apsolventi. |
|
| [Vrh] |
|
 |
chiara
|
Postano: sri lis 21, 2009 7:53 pm Naslov: |
|
|
Mislim da stavljanje generacija samo zbunjuje stvari, zbog cega uopce kategorizirat u generacije?
pa recimo ak ja imam ispit iz 2. godine a nisam u toj generaciji koja svrha generacije??
sta ce se svake godine onda brisat to i dodavat nove generacije i u njih pisat pitanja za ispite koji su isti u svim generacijama?
ako je pitanje vezano za nesto iz 1. ili 2. godine ono nece bit povezano generacijama vec je pitanje za tu godinu/profesora.. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Damir Poljak
Pridružen/a: 14. 06. 2008. Postovi: 244 Lokacija: Grubišno Polje
|
Postano: čet lis 22, 2009 11:21 am Naslov: |
|
|
Svake godine se mnogi kolegiji nadograđuju, a iz nekih kolegija profesori odu u mirovinu i dolazi neki novi profesor koji ga zamjenjuje. Novi profesor ima drugačiji način rada na svom kolegiju.
Uzmimo primjer. Dva profesora dijele isti kabinet i stavljaju sve što imaju od papira na jednu hrpu, naravno dolazi do zbrke (ne zna se koji su čiji papiri). S druge strane dva profesora dijele isti kabinet, ali imaju svatko svoju policu na koju odlažu dokumente i ne dolazi do zbrke.
Kada bi sve išlo u jednu generaciju onda se ne bi znalo koji su podatci od sadašnje, prošle, pretprošle itd. godine. Npr. konzultacije, termini ispita, literatura i sl. |
|
| [Vrh] |
|
 |
TomTom Site Admin
|
Postano: pet lis 23, 2009 12:09 am Naslov: |
|
|
Hvala Damiru na objasnjenju, ali da i ja nesto kazem posto sam "kriv" za ovakvu raspodjelu.
Raspored po godistima upisa je tako napravljen posto vecina studenata redovito studira i upisuje godine pa je forum tako rasporedjen zbog toga da ga vecina lakse prati. Ukoliko netko padne neku godinu, onda vjerojatno i slusa predavanja sa generacijom koja je kasnije upisala, pa pretpostavljam da tu ne treba biti zbrke.
Ukoliko je nesto u arhivi, a mjesto doticnim postovima treba biti u nekoj od rubrika, nije problem. Vratiti cemo ih. Mozda je doslo do zabune. Reci koje teme su krivo ubacene u arhivu i vratiti cemo ih.
Za podjelu PO u apsolvente i apsolvente bolonje je Damir potpuno tocno odgovorio. Naime ukoiliko pogledamo nekakve grube raspodjele, postoje studenti 1. 2. 3. godine, "stari" apsolventi i "bolonjski" apsolventi.
Hvala ti na ispravku za generaciju 05/06, sorry.
Takodjer si dobro primjetila da je ispit iz druge godine i dalje ispit iz druge godine, ali ponekad se po generacijama promijeni program, pa cak i profesori, a obicaj je da se polaze program koji si slusala, dakle po generaciji. |
|
| [Vrh] |
|
 |
chiara
|
Postano: pet lis 23, 2009 11:45 am Naslov: |
|
|
Mislim da tema o ispitima kod Sočo i iz Etike ne pripadaju u arhiv . Kad je nesto u arhivu onda ce mnogi mislit da te teme nema i otvorit novu a vecina pitanja su vec odgovoreni u tim temama.
Znam da kad se ide pretrazit da se lagano nade tema ali kako se moze vidjet i po drugim postovima mnogo pitanja se ponavlja bas iz razloga sto ljudi ne idu potrazit da li vec ima takvo nesto postavljeno.
Ali recimo ove teme makar otvorene prije par godina, jos uvijek dosta informacija napisanih stoji dan danas
P.S. hvala na objasnjenu |
|
| [Vrh] |
|
 |
TomTom Site Admin
|
Postano: sub lis 24, 2009 12:17 am Naslov: |
|
|
Vratio sam post u "Apsolvente", ako nije na pravom mjestu vici pa cu pomaknuti .
Na zalost zbog toga sto ljudi ne citaju pa se iste teme gomilaju, pa se sto puta odgovara na ista pitanja itd, ali na to nikako ne mozemo utjecati. Naime mozemo, ali tada bi sigurno svi vikali da smo totalitaristi koji ne dopustaju nikakve slobode, a posto nije nastala prevelika guzva i nerazumjevanje medju temama, ostavljamo ovako s manjim korekcijama.
Evo upravo zato sto stare teme mogu koristiti, postove i teme ne brisemo nego ih stavljamo u arhivu.
U svakom slucaju ako negdje pogrijesimo, dobro je da nam se ukaze na gresku  |
|
| [Vrh] |
|
 |
syfuls
|
Postano: pon pro 21, 2009 4:30 pm Naslov: |
|
|
Dva profesora dijele isti kabinet i stavljaju sve što imaju od papira na jednu hrpu, naravno dolazi do zbrke (ne zna se koji su čiji papiri). S druge strane dva profesora dijele isti kabinet, ali imaju svatko svoju policu na koju odlažu dokumente i ne dolazi do zbrke.
rapid fire controller
xbox controller mod |
|
| [Vrh] |
|
 |
TomTom Site Admin
|
Postano: čet sij 14, 2010 11:29 pm Naslov: |
|
|
Nastavljam s teme
http://forum.ufzg.hr/viewtopic.php?t=387
Ukratko, forum je organiziran i zamisljen po sljedecoj strukturi
RN
-1. godina
----smjerovi
-2. godina
----smjerovi
-3. godina
----smjerovi
-4. godina
----smjerovi
-5. godina
----smjerovi
PO
itd
ovaj raspored mi se cini vrlo dobar. Npr. redovni student sam druge godine, smjer likovni i gdje cu postaviti pitanje? Naravno, u rubriku druge godine, smjer likovni. Zasto? Zato jer je tamo najvise mogucnosti da netko ko zna odgovor na moje pitanje da odgovor.
Slazete li se da je ovo u redu?
Nadalje, znaci ukoliko je netko pao godinu, zna unutar koje redovne skupine slusa/polaze neki predmet i logicno je da po gornjem kljucu postavlja pitanja. Meni se cini i ovo potpuno logicno. Informacije o profesorima, ispitima, konzultacijama... ce tamo najprije naci interesnu skupinu.
Ali, sto se dogadja? Ljudi bez citanja foruma postavljaju nove teme, pa cak ponekad otvore novu temu u arhivi .
Druga stvar sto se dogadja, netko je slusao neki predmet kod nekog profesora prije nekoliko godina, taj predmet sada predaje netko drugi i trazi se profesor umjesto da se trazi skupina kojoj se pripada.
Znaci netko treba poloziti ispit iz druge godine i ta osoba pripada drugoj godini gdje mislim da je logicno postaviti pitanje, a ne traziti profesore i onda ispitivati za rokove i konzultacije.
Naravno, ukoliko postoji zelja, potreba i (OK, to se nemoze zahtjevati ali je zaista potrebno) disciplina, rubriku s profesorima, njihovim terminima konzultacija i ispita nije problem otvoriti, jedino mislim da ce tamo nastati jos veca konfuzija.
Cure, po broju postova vidim da niste tu dosle samo zanovijetati, ukoliko imate prijedloge, volju za voditi ovakvu nekakvu ubriku ili tako nesto recite, napraviti cemo . |
|
| [Vrh] |
|
 |
blondiezg
|
Postano: pet sij 15, 2010 3:57 am Naslov: |
|
|
da to sve tvoje stoji ali predskolski funkcionira malo drukcije nego razredna...kod nas svi imamo iste predmete i iste profesore i ispiti se ne mjenjaju vec godinama tako da je za nas stare studente puno logicnije i bolje imati otvorene teme po predmetima...jer mi stari studenti sada samo polazemo ispite bilo kojim redosljedom tako da nam nisu vazne 1 ili 2 godina nego predmeti... isto tako je i bolonjcima ali u to njihovo se ne zelim petljati jer sam stari student...mi stari imamo jedan ispit samo jedan put nemamo ko vi tipa 1,2,3 ili tak nekaj eto zato je bolje kod nas da je po predmetima..ali eto necu zanovjetati pokusama pomoci svima koliko je to u mojoj moci jer vidim da se curke koje poloze nekaj bas vise ne aktiviraju da bi pomogle cast iznimkama pozdrav... |
|
| [Vrh] |
|
 |
blondiezg
|
Postano: pet sij 15, 2010 4:00 am Naslov: |
|
|
ali uglavnom pohvala na forumu sto uopce postoji kad sam ja upisala faks nije maltene bilo ni internet stranice... mislim bilo je ali o njoj ne zelim ni pricati  |
|
| [Vrh] |
|
 |
TomTom Site Admin
|
Postano: pet sij 15, 2010 3:28 pm Naslov: |
|
|
Hvala ti na pohvalama, ali od hvale se ne zivi, imas radje nekaj love ) Stranica je vec dugo ista, znaci da si dosta dav... dobro, necemo o tome . Zezam se, hvala na pohvali.
OK, ,kuzim da na PO nema smjerova i pojacanih predmeta, ali ti si sada rekla da se normalno polaze na prvoj godini ispit s trece, a na trecoj najredovnije ispiti s prve i da to nema apsolutno nikakave veze
| blondiezg je napisao/la: | | ...kod nas svi imamo iste predmete i iste profesore i ispiti se ne mjenjaju vec godinama |
Nisam tamo, ali nekako mi bas ovo ne drzi vodu. Moja je pretpostavka (koja naravno ne mora biti tocna) da se neki predmet slusa u prvom semestru, isti predmet zavrsava na drugom ili trecem i onda se pretpostavljam odgovara po odslusanom zadnjem semestru. A to se onda pretpostavljam zna kojoj godini pripada doticni predmet.
Ponavljam, vjerojatno se kod tebe (ili vas ako vas je vise) radi o tome da su se neki predmeti nekad slusali na nekoj drugoj godini, ili su mozda promijenili naziv ili karakter (posto fax vec pet godina funkcionira po Bolonji to je pretpostavljam bilo neminovno), a pretpostavljam da su se ipak i neki profesori promijenili (npr. cesto spominjani Petrac)
I sada se dogadja da su ti predmeti izmijesani, a vi stari studenti niste sigurni kamo koji predmet pripada.
Kao sto si vidjela, cesto sam koristio rijec "pretpostavljam", reci jesam li bar donekle u navedenim slucajevima tocno pretpostavljao?
Na zalost, u pravu si. Ljudi kad zavrse fax, onda ih vise nije briga za one koji su ostali, ali na zalost takvi su ljudi. Kad im nesto treba onda se trgaju noktima, kad im vise ne treba onda niti to, niti drugi vise ne postoje.
Sorry, sada sam razduzio, uglavnom, ukoliko zelis i imas volje, otvoriti cu u predskolskom rubriku pa se mozes oko nje pobrinuti.
Rubrika bi bila nesto kao adresar/informativni stup. Npr, stavi se ime profesora, i tamo se navodi literatura, konzultacije, ispiti i sve ostalo vezano uz njih, odnosno onako kako ti mislis da bi bilo logicno jer se nalazis u poziciji da si na izvoru problema i na izvoru podataka pa pretpostavljam da bi ti bila za tako nesto najkompetentnija, a opet i zainteresirana za rjesavanje problema.
Rubriku bi mogli otvoriti samo medju apsolventima PO jer cini se da tamo ima najvise interesa. Sta mislis? |
|
| [Vrh] |
|
 |
mama
|
Postano: uto svi 25, 2010 1:12 pm Naslov: |
|
|
Ak vidiš da je je netko otvorio istu temu ( tako i ja) slobodno je " spoji" u jednu ili izbriši... npr. Na Aposolventi prije Bologne imaju 2 iste teme, Sviranje- Kraljić i sviranje i glazbeni gdje se piše i o hedi i o Kraljić....i ne kužim zašto ljudi koji idu po Bologni postavljaju pitanja na ovome podforumu za stare a isto tako daju i odgovore pa dolazi do zbrki
Inače ja ako ikad završim , vječno ću vam od sreće odgovarati na pitanja...a i prije čim sam položila neki predmet odmah sam poklonila na faxu skripte onima koji nisu prošli.....ja bi rado da mogu biti od onih koje pomažu a ne od onih kojima je pomoć potrebna  |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|